oncontextmenu="return false">

Effekter 8: Mosaic tiles & Ocean Ripple

Mosaic tilesOcean ripple

Kort fotorunda

Har precis varit ute och fotat. Dock så tog kamerabatterierna slut ganska snbbt, fast att jag hade laddat dem under natten. De är rätt dåliga.. :( Jag längtar efter systemisen som jag ska köpa, det är nära nu. ♥ Fyller år om 21 dagar och då kommer jag troligen få ungefär 1000 kr av min gamelmormor (det får jag varje år) och så är min mormor och morfar skyldiga mig 700 kr. :D

Iallafall, tillbaka till fotona idag:

Det blev iallafall rätt bra bilder som jag är nöjd med, men jag vet inte om jag kan ladda upp de på bloggen idag, eftersom mina batterier måste ladda, men förhoppningsvis kommer de upp imorgon, möjligtvis ikväll! :) Och som jag sa igår så ska vi kanske även på majbrasa i eftermiddag och om batterierna är laddade tills dess så fotar jag självklart brasan, men annars blir det säkert några mobilbilder.

Men kolla in bloggen senare! :)

Ps. Idag blir bloggen en månad! :D

Vårbilder + Bilder På Majbrasa Imorgon

Hejhej!

Tänkte mest bara slänga in ett litet inlägg och säga att imorgon så tänkte jag ge mig ut på en liten fotorunda och fota våriga bilder. Det känns verkligen som att vädret håller på att vända nu. För några dagar sedan var det grått och tråkigt, nu i helgen har det varit toppenväder och soligt, så om det fortsätter vara det imorgon, så blir det många fina vårbilder som jag laddar upp på bloggen! :)

Kommer även åka på en majbrasa med familjen imorgon, och jag kanske tar med mig kameran. Får jag några fina bilder så kanske jag kan ladda upp de på tisdag!

Det var mest det jag ville säga.
Vi hörs imorgon, kram♥


Effekter 7: Fresco & Lens Flare

FrescoLens flareMinlillabloggg

Jag är med och tävlar om att bli dagens blogg hos den här söta tjejens blogg. Älskar hennes header. ♥


Miiiicheelles

Om ni kollar i menyn nu så ser ni att kategorierna o.s.v. inte står punktlistade som det gjorde förut. Har försökt få bort dem, men har inte vetat hur man ska göra, men snälla Michelle hjälpte mig att fixa det. Tack så mycket! :)

besök hennes blogg HÄÄÄÄR!


Effekter 6: Emboss & Fragment

EmbossFragment
Kiwi


Effekter 5: Difference Clouds & Diffuse

Difference clouds

Diffuse


Effekter 4: Custom & Dark strokes

CustomDark strokes


Effekter 3: Craquelure & Crystallize

Craquelure
Crystallize

Effekter 2: Chalk and Charlcoal & Colored Pencil

Chalk and Charlcoal


Colored pencil

Effekter 1: Accented Edges & Ad Noise

Accented Edges
Ad NoiseSnabbrenovering

Ska bara skriva ett snabbt inlägg om bloggdesignen nu. Ni ser att jag har andrat lite. Presentationsbilden och så har jag lagt in lite små foton efter presentationstexten. Det blev bättre va? :)

Effekter i Adobe Photoshop Elements 6.0

Min kompis Moa använder photoshop elements 9 eller nåt sådant tror jag(?) när hon redigerar vissa utav sina bilder. I det programmet finns det olika effekter som man kan använda. Hon bloggar om dem och jag tänkte att jag kunde göra detsamma! Alltså, att jag visar lite olika effekter ur mitt photoshop vilket är Adobe Photoshop Elements 6.0. Självklart visar jag inte alla effekter eftersom det finns så många, men några kan ni får se. Jag tror att i varje inlägg så kommer det vara två olikfa effekter, så tar det inte så lång tid att visa allt. :)

Denna bilden kommer kommer jag använda de olika effekterna på:Inte världens bästa bild då, men jag tyckte det var en bra bild att visa olika effekter på. :)

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.
Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj.

Ps: Det här inlägget har inte med bloggens kategori att göra, men jag vill hjälpa dem här barnen.


Motivtips

Hej!

Nu tänkte jag köra på ett inlägg då jag tipsar om något lite annorlunda motiv man kan fota. Inte bara natur och droppar och sådär, utan något lite mer speciellt.

För kanske lite mer än en månad sedan så fixade jag en liten spegelstudio i mitt rum. Det började med att jag la några ringar på en spegel och fotade. Ett exempel kan man se på min förra header.När jag hade fotat ringbilder en stund så ville jag testa något annat och började leta efter lite roliga saker att fota. Jag kände att jag ville fota något annorlunda. Jag hittade små typ ''mjölfigurer'' som jag trodde skulle bli rätt kul och annorlunda. Jag la dem på spegeln. Såhär blev resultatet på en utav bilderna:Jag tyckte det påminde lite om att det låg några på marken en natt och tittade på stjärnor, så då redigerade jag dit det. Såhär:Okej, som ni ser så är det inte exakt samma bild som över, men fotade flera på mjölgubbarna.  Men jag tycker det blir en rolig effekt att lägga till stjärnor. Bilden blir rätt annourlunda..

Alltså, i detta inlägg tipsar jag om en rätt rolig sak man kan fota. Det behöver inte just vara sånna här figurer som jag har använt, men tror ni fårstår principen. Jag tipsar även om hur man kan förbättra bilden genom redigering.

Ny header

Nu ser ni att jag har bytt header! :) Vad tycker ni, bättre eller sämre än den förra? Själv tycker jag att det blev lite bättre eftersom att min förra header var lite suddig, det är den här också, men inte så mycket. Dock måste jag försöka fixa med sökrutan, ni ser att det ser lite konstigt ut kanske.. Någon som vet hur man gör? Jag vet inte riktigt heheh, men jag får googla runt, så om bloggen ser konstig ut är det för att jag kanske fixar lite med den. :)

Kyrkogård


From now - Picmonkey!

Min kompis Lotta tipsade mig om en bra sida online att redigera sina bilder på. Den liknar picnik väldigt mycket och eftersom att jag redigerat de flesta bilderna i picnik så blir det jättebra! Tack för tipset Lotta! :) Sidan heter picmonkey. Kommer nog att använda den och photoshop nu när picnik kommer stänga.

Här är en bild jag redigerade i programet. Man kan redigera skärpan, färgen, beskära, sätta dit text och stickers på bilderna, sätta till ramar på sina bilder, använda olika effekter mm. i picmonkey. :)

Picnik

Hej hej! Jätteledsen för dålig uppdatering, har haft fullt upp i hegen..

Idag är det den 17 April, vilket betyder att om två dagar, den 19 April så stänger typ världens bästa redigeringssida. Picnik. Jag redigerar nästan alla mina bilder där så jag kommer seriöst inte klara mig utan picnik! :( Jag har som tur är hittat photoshop på min dator, och det är ju ett bra program så antagligen blir det att redigera där. Picnik har sedan några månader tillbaka haft så att man får använda premiumgrejerna eftersom de ska stänga, så passa på nu de sista dagarna.

Någon som vet någon bra, gratis redigeringssida antingen online eller som man kan ladda ner? Tipsa gärna!

Här är några bilder som jag redigerat just i picnik:
UPDATE: Inspiration från http://lottaviks.blogg.se :DPhotoshop; före och efter

FÖREEFTER
 

FÖREEFTER
 

Testade photoshopen lite.

Adobe Photoshop 6.0

Vet ni vad jag uptäckte för bara några minuter sedan? Vi har photoshop på våran dator, här hemma hos pappa ( vi har bara en gemensam dator) så jag blev jätteglad när jag uptäckte det! Det är en lite äldre version, Adobe Photoshop 6.0 men det är absolut bättre än inget! :) Tänkte sätta mig och lära mig lite hur man gör och så, men hinner inte det nu. Ska strax på träning, men är det någon som har det och kan lite hur man använder det så kan ni gärna tipsa mig! :)

Nu tänkte jag slänga in en bild som jag inte har visat er. Okej, det är rätt måååånga bilder jag inte har visat. Haha, men iallafall.
Tänkte ha med den i headern förrst. Är väldigt nöjd faktiskt. Vad tycker ni?
klickar i kategorin vatten och droppar eftersom att det är bild på en droppe.

Rösta på mig!

Hej på er! :)
I helgen så gick jag in på en blogg och såg att det fanns en fototävling. Man skulle skicka en bild till hon som driver bloggen och den skulle vara vårig. Hon valde sedan ut de tre hon gillade bäst. Jag skickade in en bild och vet ni vad? Min bild blev en utav de tre bilderna! Nu ska man rösta på vilken av de tre bilderna man gillade bäst och den som får mest röster vinner. Det skulle vara jättesnällt om ni gick in och röstade på mig!
Länk till hennes inlägg: http://www.nattstad.se/bexollila?id=2949745
Jag tävlade med den här bilden;
Rösta rösta rösta, så är ni jättesnälla! :) <3

Del 4: Övrigt/Närbilder

Dett var då sista delen av bilderna jag fotade i lördags. Hade ni någon favorit? Kommentera och ge kritik! :)

Old nature

Hej!
Tänkte bara slänga in en bild som jag fotade i höstas. Redigerade den för någon vecka sedan. Jag gillar träden i bilden, speciellt det färgstarka. Det ger lixom ''liv'' i bilden. Och det stora trädet passar ihop med gärdskåden eftersom ett stort träd är gammalt och gärdskårdar är gamla. Det ger ett gammalt intryck i hela bilden, men jag gillar det! :)

Del 3 : Blommor mm.Favorit/kritik? :)

Del 2: Vatten/havet

'Favorit/kritik? :)

Del 1: Landskap

Japp, detta var då första delen av fotona. Kommentera som vanligt vad ni tycker om bilderna, om ni har någon favorit, eller ge mig kritik! :)

Hemma!

Hej på er!

Jag har precis kommit hem från min mormor och morfar. Vi hade det jättemysigt och roligt. De bor precis vid havet så vi gick ner dit några gånger. Kameran följde självklart med. ;) Tänkte dela upp lite olika inlägg med några utav bilderna i. Inte bara på havet, utan på allt jag fotade igår.

I första delen kommer jag lägga in bilder på landskap.
I andra delen blir det bilder på vatten/havet
I tredje delen blir det bilder på blommor och liknande. 
I fjärde, och sista delen blir det bilder på övriga saker, mest närbilder på olika saker. 

Del 1 kommer upp ganska snart!
Blandat från igår

~Tidsinställt~

Igår var jag ju på påskmiddag och idag har jag åkt till min mormor och morfar för att fira påsken och sådär.
Tänkte iallafall bjuda på lite andra bilder som jag fotade igår. Blev lite allt möjligt. ;)Jag är nog rätt nöjd. Vissa har jag redigerat lite. Den sista t.ex så ser ni att jag har satt en svart typ skuggram. Gjorde det i picnik. Det är en effekt som heter vignette.

Påskmiddag

Hej!

Jag har nyss kommit hem från en påskmiddag hemma hos min låtsasfarmor. Jag tog med kameran dit, men det blev mest bilder på familjen och så. Jag försökte fota en påsklilja med ljuset var väldigt dåligt. Hade jag inte blixt blev det för mörkt och hade jag blixt så blev det för ljust. Aja, ni får se en bild på den iallafall;Men jag tog även bilder på annat som fanns hemma hos henne:

Vad tycker ni? Inte de bästa bilder jag har tagit kanske, men de blev okej, alltså rosen och godiset, men inte påskliljan! Haha.

Sen måste jag säga tack så mycket för att det har varit så många som har varit inne på bloggen och jag har fått jättemånga kommentarer! Fortsätt så, ni är bäst.

It lights up your life


Big pink flowers

Hej på er!

Igår när jag fotade påskmusten så passade jag också på att fota lite blommor när jag endå var igång. Vi hade några rosa, ganska stora och fina blommor som låg och flöt i en liten ''djup'' tallrik. Jag trodde det skulle bli ganska fint med närbilder på blommorna och ja, jag är väl hyffsat nöjd.Jag har inte redigerat de så mycket. Jag har beskurit den första och den sista och på alla har jag ändrat så att färgerna i blommorna framhävs lite mer. På den sista har jag även gjort så att blomman närmast kameran var i fokus, medan de andra blev lite suddiga.

Vad tycker ni? ge gärna kritik! :)Glad påsk!

Haha, klockan är snart ett på natten nu, så jag antar att inte så många kollar bloggen nu, men annars läser ni ju det sen? :) Tänkte mest bara säga glad påsk. Lägger in en bild på påskmust som jag tog idag. Har redigerat den så att bakrunden blev vit, dock inte jättenogrant men det får duga!


Sen måste jag säga tack till alla kommentarer jag har fått. :D Hehe, men kommentera gärna lite mer kritik också!

GLAD PÅSK!

Ang. menyn

Tänkte bara skriva ett litet inlägg som inte alls har med bloggens kategori att göra (Foto) men jag måste bara berätta, så ni vet.

Om ni tittar på menyn (''spalten'' som är till vänster om själva bloggen, där inläggen är) så ser ni att det inte finns någon rubrik där det står: '' Senaste inläggen''. Jag upptäckte det idag, men om ni klickar på de olika kategorierna, t.ex. natur, vatten och droppar, djur osv. Så kommer det upp senaste inläggena som finns i de olika kategorierna. Fattar ni?

Aa, nu vet ni ialla fall. :)The same

Idag var jag ute en liten runda och fotade igen. Hann inte med att ta så många bilder för batterierna tog slut rätt snabbt, men jag lyckades få några bilder som jag är rätt nöjd med. 
I mitt inlägg ''Årets första tussilago...'' som ni hittar i kategorin ''Natur'' så tog jag bild på en tussilago som inte var riktigt utslagen, eller vad man nu ska säga. Idag var det soligt ute så tussilagon hade slagit ut. Passade på att ta lite bilder på den.
Dock är inte denna redigerad.


Dripp droppJag tog denna bilden i höstas någon gång. Jag gillar att fokusen ligger på bäret längst fram och att de andra är ganska suddiga och så bakgrunden också.. 

- Ej redigerad. -

Andra bilder jag fotade igår

Några andra bilder jag fotade och redigerade igår:


Fotade lite dominobrickor, det här var den ända jag redigerade, men rätt nöjd iallafall.

Tog lite bilder på himlen för just då var den rätt häftig, sen redigerade jag bilderna så himlen blev ännu häftigare! ;)


Och så lite bilder på landskap/natur. De här är jag också rätt nöjd med, mest första.

Hmm, lite svårt att välja kategori till det här inlägget, men det får bli natur iallafall.

Årets första tussilago...

Fotade en liten snabbis nu för någon timme sedan. Det blev både inne och ute. Här kommer några bilder där motivet är en tussilago. Den första i år, weey! :) Dock har den dragit ihop sig lite. Jag har redigerat bilden på olika sätt som ni kan se. Någon favorit?

Inlägget lägger jag i kategorin ''Natur''.

RSS 2.0